Kesäkeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Kesäisen tuoreet kasvikset parhaimmillaan. Sulatejuusto tuo rakennetta ja viherpippuri mukavan säväyksen. Tarjoa kesäkeitto hyvän leivän ja oikean voin kanssa.

Kesäkeitto kuudelle

  • 8 uutta perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 kesäsipulia
  • 150g tuoreita herneitä (tai pakasteita)
  • 1 nuppu parsakaalia
  • 200g nuppu kukkakaalia
  • 1 litra punaista maitoa
  • 1 litra kasvislientä (esim.fondista)
  • 1 koura viherpippureita
  • 2 tl suolaa

Voi- jauhosuurus (Roux)

  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja

**VINKKI**
sulatejuustolla saat lisää raamia keittoon

Ota voi sulamaan pienelle lautaselle. Laita kasvisliemi kattilaan ja tulille.

Leikkaa kesäsipulit mahdollisimman ohueksi siivuksi.

Valmistele loput vihannekset, pese, kuori, paloittele -tiedät kyllä.

Kun liemi kiehuu, heitä sinne ensin perunat ja porkkanat. Kun ne ovat kiehuneet 5 minuuttia, heitä loput kasvikset kesäsipulia lukuunottamatta.

Kun perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä, lisää maito ja kiehauta. Sotke haarukalla voi ja jauhot (roux) ja sekoita keittoon (sulata myös sulatejuusto tässä vaiheessa jos käytät sitä). Mausta suolalla ja pippurilla. Heitä vielä sipulit kaupan päälle ja nauti kesäkeitto hyvän leivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi