Kermainen kalapata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Kermainen kalapata on kuin luotu hyvän valkoviinin kumppaniksi. Viinisuositukset löytyvät ohesta.

Ainekset neljälle

  • 400g lohi- ja tai turskafileetä
  • 1 dl vettä
  • purjo
  • porkkana
  • 2 perunaa
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 2 dl valkoviiniä (tai vesi-valkoviinietikkaa suhteessa 4/1)
  • tilliä
  • 1/2 tl valkopippuria
  • suolaa maun mukaan
  • 1 rkl voita / oliiviöljyä

Vinkki: välimerellisen kalapadan saat, kun lisäät 2 rkl tomaattipyreetä ja muutaman sardellifileen (anjovis käy myös).

Kuori perunat ja porkkana. Paloittele haarukkapalaksi. Kuori ja pese purjo. Leikkaa vaalein osa hienoksi silpuksi.

Lorauta kasariin vettä ja kiehauta. Lisää valkoviini ja mausta valkopippurilla ja ripauksella suolaa.

Laita perunat ja porkkanat kiehumaan, kansi päälle. Leikkaa sillä aikaa kala haarukkapaloiksi.

Kun peruna on vielä hiukan napakka, lisää purjo, kerma, ranskankerma sekä kalat. Kiehauta nopeasti. Viimeistele kalapata voilla ja tillillä. Maista suola.

Tarjoa kermainen kalapata hyvän leivän ja valkoviinin kera.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi