Kermainen jauhelihakastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Kermainen jauhelihakastike on suomalaista perusruokaa. Viinietikalla saat siihen pienen lisäkiksin, joka saa tekemään toistekin tällä reseptillä.

Ainekset neljälle

  • 500g naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kermaa
  • persiljaa koristeeksi

Kuori ja silppua sipuli hyvin pieneksi. Kuullota pannulla ruokaöljyssä kärsivällisesti. Sipulin kuullotus ottaa 10 minuuttia ja jauhelihan paisto 2 minuuttia – ei toisin päin.

Laita jauheliha pannulle ja pätki paistolastalla hyvin pieneksi.

Mausta ohjeen mukaan. Kun lihassa näkyy vielä hiukan punaista, lorauta kerma sekaan.

Kiehauta kermainen jauhelihakastike nopeasti, koristele yrtillä ja tarjoa heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi