Kermainen hirvipata

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (164 arviota)
Loading...

Reseptitaivaan ylistetty hirvipata on padoista jaloimpia. Tämä on metsiemme lähiruokaa parhaimmillaan. Hauduta pitkään ja hartaasti.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg hirvenpaistia (tai nautaa hätätapauksessa)
  • 2 sipulia
  • 300 g kantarelleja (tai herkkusieniä)
  • 3 rkl voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl lihalientä (vaikka fondista)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 2 dl hillosipuleita
  • 3 dl valkoviiniä (kuivaa)

Putsaa kalvot ja leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat voissa pannulla parissa erässä. Siirrä lihat pataan – liesi puoliteholle. Sirottele jauhoilla. Lisää tomaattipyree. Mausta pippurilla, paprikajauheella, timjamilla. Laita rosmariininoksat sellaisenaan kyytiin.

Hienonna sipuli ja kuullota voin kanssa pannulla. Mausta sokerilla ja siirrä pataan. Luruttele viiniä reippaasti pataan myös. Lisää lihalientä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Hauduta hirvipataa liedellä kannen alla 1 1/2 tuntia hissukseen, välillä käännellen. Leikkaa sienet reiluiksi paloiksi. Lisää hillosipuli (+loraus lientä), sienet ja kerma pataan.

Hauduta hirvipataa vielä puolisen tuntia. Maistele ja mausta.

Katso myös Jotain maukasta -ruokablogin hirvipata

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

Kommentoi