Keralan kesäkeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arviota)
Loading...

Intialainen ruoka edustaa kasvisruokien parhaimmistoa. Tämä ruokaisa kesäkeitto maustetaan terävästi ja pyöristetään kookoskermalla sekä jogurtilla.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 3 isoa porkkanaa
  • 300 g naurista tai lanttua
  • 500g tomaatteja (purkista jos ei ole satokausi)
  • 200g tuoreita herneitä (pakasteita jos ei ole satokausi)
  • 1 l kasvislientä (esim. fondista)
  • suola pippuri
  • 2 kouraa cashew-pähkinöitä
  • 2 rkl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 puska korianteria

Masala eli maustetahna

  • 1-5 chiliä, siemenet poistettuna
  • 1 pätkä inkivääriä siivutettuna
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl korianterijauhoja
  • 1 rkl jeeraa eli jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa väriksi
  • 1 tl suolaa

Laita kasvisliemi kiehumaan kattilaan. Kuori ja leikkaa juurekset hyvin pieneksi tikuksi. Mandoliini on hyvä apuväline! Tomaateista kanta pois ja kuutioiden hienoksi. Juurekset ja tomaatit kattilaan kiehumaan.

Paahda cashew-pähkinöitä hetki pannulla niin että ne saavat väriä. Siirrä sitten sivuun odottelemaan.

Sekoita myös jogurtti ja 2 rkl kookoskermaa kuppiin ja jätä jääkaappiin maustumaan.

Masalan valmistaminen
Mortteli on hyvä apuväline masalan tekemiseen. Laita ainekset kuppiin ja jauha nätti tahna. Jos et omista morttelia, niin hienonna kaikki masala-ainekset hyvin pieneksi leikkuulaudalla ja painele veitsenlappeella. Lisää masala keittoon poreilemaan.

Kun juurekset ovat kiehuneet viisi minuuttia, heitä herneet kyytiin. Anna kiehua vielä viisi minuuttia, maista ja mausta jos tarvetta. Sekoita loppu kookoskerma purkista kesäkeittoon. Hienonna myös puolet korianterista keittoon ja jätä loppu yrtti koristeeksi.

Kasaa Keralan kesäkeitto syville lautasille. Päälle nökäre jogurtti-kookoskermaa, pähkinöitä ja revittyä korianteria.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi