Katkarapuriisi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arviota)
Loading...

Näppärä aasialainen arkiruoka, jonka ainekset löytyvät lähikaupastakin! Karkarapuriisin voi jättää mehukkaaksi.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 200 g katkarapuja
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 sipuli kuutioina
  • 1 pätkä inkivääri
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ps herne-maissi-paprika
  • 1 dl thaichilikastiketta
  • 1 rkl etikkaa tai 2:n limen mehu
  • 1 rkl kalakastiketta (tai 2 tl suolaa)
  • 1 tl kurkumaa väriksi
  • 2 dl jasmin-riisiä
  • ruokaöljyä

Kuori ja silppua sipulit sekä inkivääri. Kuullota niitä wokissa, reilussa öljyssä.

Kaada sekaan 1 litra vettä ja kaikki loput aineet katkarapuja lukuunottamatta.

Keittele wokkia hissukseen välillä sekoittaen. Maista välillä ja mausta jos tarvetta. Saa olla hiukan hapan-imelä. Lisää vettä jos uhkaa kuivua.

Kun riisi on kypsää lisää katkaravut ja nosta wokki liedeltä. Tarjoa katkarapuriisi kuumana.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi