Katkarapupasta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Katkarapupasta on parhaimmillaan tuoreista ravuista tehtynä, mutta myös pakastekatkaravut käyvät hyvin tähän ruokaan. Koko komeuden kruunaa marinoitu fenkoli, joka antaa reseptiin iloisen raikkauden.

Ainekset neljälle

  • 350g spagettia tai linguine-pastaa
  • 300g katkarapuja
  • 1,5 dl ranskankermaa
  • 2 limen mehu
  • 1 nippu tilliä
  • 1/2 tl cayennepippuria tai chiliä
  • suolaa

Marinoitu fenkoli

  • 1 pala fenkolia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria

Laita pastavesi kiehumaan. Lisää reippaasti suolaa, eli 1 rkl / litra. Keitä pasta napakaksi.

Tee sillä aikaa marinoitu fenkoli; suikaloi fenkoli hyvin ohueksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Sekoita kulhossa etikan sekä sokerin kanssa ja jätä tekeytymään.

Laita katkaravut pannulle ja ala ottaa lämpöä. Purista limen mehua sekaan. Mausta suolalla ja cayennepippurilla. Kiehauta nopeasti, lämmöt pois ja ranskankerma perään. Leikkaa katkaravuille reippaasti tilliä. Maista ja mausta tarvittaessa.

Siivilöi pasta ja kaada katkarapukastike pastan sekaan. Sekoita hyvin.

Kasaa katkarapupastaa lautaselle, nostele marinoitua fenkolia päälle ja koristele tillillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi