Katkarapukeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Nopeaa arjen juhlaruokaa tai juhliin alkukeitoksi. Katkarapukeitto saa hienostuneen säväyksen hummerifondista sekä tähtianiksesta.

Ainekset neljälle

  • 300 g pakastekatkarapuja
  • 2 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 lime
  • tähtianis
  • hummerifondia
  • 1 rkl voita
  • tilliä

Kuori ja silppua sipuli. Kuori myös perunat ja lohko pieneksi.

Laita keittokattilaan voita. Kuullota sipulisilppu makeaksi. Lisää myös perunat kattilaan.

Kaada kattilaan litra vettä ja ala keittää kovalla lämmöllä. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, valkopippurilla, limen mehulla, tähtianiksella sekä hummerifondilla.

Kun perunat alkavat olla pehmeitä, poista tähtianis, lisää katkaravut ja kiehauta.

Aja sauvasekoittimella keitto hyvin tasaiseksi. Lisää kerma ja kiehauta taas. Mausta katkarapukeitto tillillä ja tarjoa heti kuumana hyvän leivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi