Katkarapukeitto

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Nopeaa arjen juhlaruokaa tai juhliin alkukeitoksi. Katkarapukeitto saa hienostuneen säväyksen hummerifondista sekä tähtianiksesta.

Ainekset neljälle

  • 300 g pakastekatkarapuja
  • 2 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 lime
  • tähtianis
  • hummerifondia
  • 1 rkl voita
  • tilliä

Kuori ja silppua sipuli. Kuori myös perunat ja lohko pieneksi.

Laita keittokattilaan voita. Kuullota sipulisilppu makeaksi. Lisää myös perunat kattilaan.

Kaada kattilaan litra vettä ja ala keittää kovalla lämmöllä. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, valkopippurilla, limen mehulla, tähtianiksella sekä hummerifondilla.

Kun perunat alkavat olla pehmeitä, poista tähtianis, lisää katkaravut ja kiehauta.

Aja sauvasekoittimella keitto hyvin tasaiseksi. Lisää kerma ja kiehauta taas. Mausta katkarapukeitto tillillä ja tarjoa heti kuumana hyvän leivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Maku on muuten hyvä, mutta keitosta tulee tällä reseptillä melko suolainen (riippuu varmaan, mitä fondia käyttää) ja hyvin vetinen. Seuraavalla kerralla kokeilemme litran sijaan puolta litraa tai 6dl vettä. Kuohukermakaan ei paksuntanut keittoa riittävästi, että olisi tullut sitä kaivattua kermaisen samettista tuntumaa. Hyvä kaveri makeahkolle kuohuviinille ja patongille!

Kommentoi