Katalonianpata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Toimitus innostui tuunaamaan perinteisen katalonialaisen Fabada-reseptin uuteen loistoon.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 250g Valkoisia jättipapuja
  • 400g Chorizo-makkaraa (tai salamia)
  • 1 tlk tonnikalahiutaleita
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 tlk vihreitä oliiveja
  • 500g tomaatteja
  • 1 tl sokeria
  • 2 sipulia
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 dl valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl salviaa
  • 2 tl rosmariinia
  • suolat pippurit

Liota papuja kylmässä vedessä yön yli.

Pilko makkarat kolikoiksi ja vihannekset reiluiksi paloiksi. Tomaateista kannat ja siemenet pois.

Käristä makkaroihin väri. Lorauta puolet oliiviöljystä pannulle. Lisää sipulit ja sokeri. Kuullota sipulit pehmeiksi. Siirrä ainekset pannulta valurautapataan.

Kaada myös tonnikalapurkki liemineen pataan sekä tomaattikuutiot, viini ja kanaliemi. Mausta sitruunalla, suolalla, yrteillä, paprikalla ja pippurilla. Kun pata kiehuu, lisää valkoiset pavut. Kiehuta pataa hiljalleen reilu tunti, niin että pavut ovat pehmeitä.

Lisää kuutioidut paprikat ja oliivit pataan ja hauduta vielä parikymmentä minuuttia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi