Kasvissosekeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Hyvin maustettu ja kuohkeutettu kasvissosekeitto käy hienosti juhla-aterian avauskeitoksi, etenkin jos siihen lisätään kylmäsavulohta päälle.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 2 litraa vettä
  • 200g lanttua
  • 3 porkkanaa
  • 200g juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kermaa
  • tuoreita yrttejä (esim. timjami) tai versosalaattia koristeeksi

Mausteet

  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 tl suolaa

Vinkki: Kasvissosekeitto on sellaisenaankin hyvää, mutta juhlavuutta siihen saa kun lisää päälle kylmäsavulohta.

Silppua sipuli ja kuullota voin kanssa kattilassa. Kuori sillä aikaa kasvikset ja paloittele ne pienemmäksi.

Kaada vesi kattilaan ja kasvikset sekaan. Mausta ohjeen mukaisesti. Keitä kannen alla 35 minuuttia, niin kasvikset ehtivät ylikypsäksi.

Aja keitto hyvin hienoksi sauvasekoittimella. Tähän asti keiton voi tehdä jääkaappivalmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä.

Ota uudelleen lämpöä ja lorauta kerma sekaan. Kuohkeuta huolellisesti sauvasekoittimella ja tarkista maut.

Annostele kasvissosekeitot lautasille ja koristele tuoreilla yrteillä tai versosalaatilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi