Kasvislasagne

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Kasvislasagne, joka näyttää ja maistuu kuin oikea – onko se mahdollista? Kyllä on. Jauheliha korvataan soijarouheella, joka ajaa asiansa käsittämättömän hyvin. Muutenkin lasagnen taika on maustamisessa, eikä lihassa.

Ainekset kymmenelle

  • 250 g lasagnea
  • kirsikkatomaatteja koristeeksi

Kasviskastike

  • 5 dl vettä
  • 250g soijarouhetta
  • 500g porkkanaa
  • 4 sipulia
  • 1 palsternakka
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria

Juustokastike

  • 1 dl parmesaania
  • 2 palloa mozzarellaa
  • 50 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kasvislientä
  • 3 dl kuohukermaa

Vinkki: Jos soijarouhe tökkii jostain syystä, käytä kasvislasagneen jotain muuta lihankorviketta.

Kasvislasagnen tekemiseen tarvitaan kolme kattilaa. Kiehauta 5 dl vettä ensimmäisessä kattilassa, siirrä liedeltä ja laita soijarouheet hautumaan kannen alle.

Kuori sipulit (myös valkosipuli) ja silpusta hienoksi. Kuullota toisessa kattilassa reilussa määrässä oliiviöljyä. Kaada kattilaan tomaattimurskat, punaviinietikka ja mausteet. Kiehuta hissukseen.

Kuori porkkanat ja palsternakka. Raasta mukaan kasviskastikkeeseen. Anna kastikkeen hautua hiljalleen liedellä kannen alla.

Laita tässä välissä uuni lämpenemään täysille.

Ota seuraava kattila ja sulata pohjalla 50g voita. Pyöritä vehnäjauhot sekaan. Ohenna kasvisliemellä sekä kermalla. Raasta parmesaani ja revi mozzarella juustokastikkeeseen. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita soijarouheet kasviskastikkeeseen. Ei pitäisi olla enää haudutuksen jälkeen vettä seassa. Pyri saamaan kasviskastikkeesta tasainen ja kiinteä.

Laita lasagnevuoan pohjalle ensin kasviskastiketta. Siihen päälle kerros lasagnelevyjä.

Sitten kasviskastike, juustokastike ja lasagnelevyt. Tätä sellaiset kolme kerrosta (päälimmäinen kerros ilman lasagnelevyjä), riippuen astian reunoista. Jätä myös kiehumisvaraa, muuten lasagne tulee yli uunissa. Töki päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja.

Laita ruoka uuniin ja tiputa uunin lämpö 170C asteeseen. Paista kasvislasagnea noin 45 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä uunin jälkeen vähintään puoli tuntia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi