Kasvisgratiini

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (210 arviota)
Loading...

Tuoreista kasviksista valmistettu lempeä kasvisgratiini on herkku sellaisenaan. Sävyjä gratiiniin voi hakea erityylisillä juustoilla. Tee rauhassa ja ajan kanssa, niin makuelämys on vertaansa vailla.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

Kauden kasviksia pari kiloa, esimerkiksi:

  • Porkkanaa
  • Kukkakaalia
  • Parsakaalia
  • Naurista
  • kesäkurpitsaa

Gratiini

  • 1/2 litraa punaista maitoa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 300g juustoa (esim. aura, valkohome, luostari tai feta)
  • Suolaa ja valkopippuria
  • Koura lehtipersiljaa koristeeksi

Voi lämpeämään kulhoon.

Kuori ja pilko kasvikset peukalonpään kokoisiksi. Paahda kasviksia 150C uunissa parikymmentä minuuttia niin, että turhat nesteet lähtevät pois.

Tee roux, eli sekoita vehnäjauho pehmenneeseen voihin. Maito kattilaan ja kiehautus hyvin sekoittaen. Suurusta maito rouxilla ja raasta valitsemasi juusto sekaan.

Nosta uunin lämpötila 200C. Kaada kasvikset laakeaan uunivuokaan. Voit maustaa kasvikset tässä vaiheessa. Kaada gratiini kasviksien päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Paista kasvisgratiinia uunissa 40-50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja silppua lehtipersiljaa kasvisgratiinin koristeeksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

Kommentoi