Kasslerpaisti ja bourbon-BBQ -kastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Kasslerpaisti on helppo grillattava. Se kun sisältää niin paljon rasvaa, että liha ei hevillä kuivu. Kasslerpaistin seuraksi tehdään kunnon jenkkityylin BBQ-kastike viskistä ja hickorysta.

Ainekset kuudelle

  • 1 kg jötikkä porsaan kassleria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Bourbon-BBQ -kastike

  • 0,5 dl bourbon-viskiä
  • 0,5 dl hickory-kastiketta
  • 2-4 rkl vaahterasiirappia (tai kuusenkerkkäsiirappia, jos olit keväällä ahkera)
  • 1-2 chiliä
  • 2 tl dijon-sinappia
  • suola ja pippuri

Grillatut kesäsipulit

  • puntti kesäsipuleita

Ota kasslerpaisti tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön. Työstä pinnasta kalvot ja ylimääräinen rasva pois. Hiero kasslerpaisti oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Keittele BBQ-kastike kasaan kattilassa kokoajan sekoittaen – tarkoittaa noin kymmentä minuuttia. Kastike saa olla aika paksua.

Leikkaa kesäsipulien varresta ylin pää pois. Huuhtaise sipulit ja jätä kuivumaan.

Kasslerpaisti grillissä

Ota kasslerpaistiin raidat kauttaaltaan suorassa lämmössä. Siirrä se sitten epäsuoraan lämpöön, eli kaasugrillissä ylärintsille tai parilalle, jossa ei ole tulta. Anna kasslerpaistin hautua hissukseen 30-40 minuuttia 150 asteessa.

Grillin jälkeen kasslerpaisti saa huilata hetken leikkuulaudalla. Voit grillata sillä välin kesäsipulit nopeasti suorassa lämmössä.

Kotona uunissa: Ota valurautapannulla nätti väri kasslerpaistiin ja heitä pannuineen päivineen uuniin. 150 astetta ja 30×40 minuuttia.

Kun liha on vetäytynyt, leikkaa se ohueksi siivuksi tarjoiluastiaan (mm. puinen leikkuulauta on sellainen – ei tarvita kristalleja tässä hommassa). Kasaa grillattuja kesäsipuleita päälle ja lusikoi Bourbon-BBQ -kastiketta koko annoksen päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi