Karkkipossu (arkiversio)

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Farang -ravintolan karkkipossu oli aikanaan sensaatio. Ravintolaversion tekeminen vaan ottaa monta päivää, joten me teimme siitä parissa tunnissa tehtävän arkiversion, joka on lähes yhtä hyvää!

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg kassleria
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl soijaa
  • 2/3 dl ruskeaa sokeria
  • 3 rkl hickorya (antaa savuaromia, voi jättää pois)
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1-5 chiliä (maun ja tulisuuden mukaan)
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1 valkosipuli
  • 1 rkl viismaustetta
  • paahdettuja seesaminsiemeniä koristeeksi

Kuori ja leikkaa sipuli siivuiksi. Paloittele kassler parin sentin kuutioiksi. Laita kummatkin padan pohjalle ja pyrittele keskilämmöllä hetki, että possusta alkaa rasva irrota. Jätä paistumaan.

Kuori ja silpusta inkivääri hienoksi. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista kanta pois.

Laita kaikki loput ainekset ja mausteet pataan. Sekoita kunnolla. Lisää lasillinen vettä ja jätä karkkipossu hautumaan kannen alla miedolla lämmöllä vähintään 1,5h. Sekoita välillä. Lisää vettä jos uhkaa kuivua.

Karkkipossu on valmis, kun possu on mureaa ja vähäinen kastike siirappimaista sekä täynnä karamellimaista makeutta & makua!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi