Karjalanpaisti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (29 arviota)
Loading...

Jos haluaa ruoan maistuvan täyteläiselle, siitä täytyy löytyä kaikkia perusmakuja. Tämä karjalanpaisti 2.0 on tuunattu kunnioituksella alkuperäistä reseptiä kohtaan.

Ainekset kuudelle

  • 600 g naudan lapaa
  • 600 g possun lapaa
  • 1 sipuli
  • 100g lanttua
  • 100g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 dl valkoviiniä tai 3 rkl valkoviinietikkaa + 2,5 dl vettä
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 50g voita
  • suolat ja pippurit

Leikkaa liha reippaiksi paloiksi. Kuori vihannekset ja tee niistä reilua noppakokoa. Sipuli voi jäädä renkaiksi.

Laita vihannekset padan pohjalle. Pannu kuumaksi ja lihoihin väri nopeasti. Suolaa ja pippuria reippaasti. Jauhota hieman vehnäjauhoilla ja siirrä pataan. Laita pataan myös laakerinlehdet. Lorota myös viini ja hunaja sekaan ja pyöräytä sekaisin.

Päälle reippaasti voinokareita. Paista karjalanpaisti hitaasti eli 150C uuniin 2-3 tuntia. Jos neste vajoaa ja lihat alkavat kuivua, niin kauhalla vaan pataa möyhien. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden ja etikkapunajuurien kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi