Karitsanpotkaa kahvilan tapaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arviota)
Loading...

Karitsanpotkaa kahvilan tapaan haudutetaan tuntitolkulla, jolloin liha irtoaa luista puhaltamalla. Mokkainen säväys sopii tähän upeaan ruokaan täydellisesti.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 4 karitsanpotkaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 50g pala juuriselleriä
  • 1 muki vahvaa kahvia
  • 6 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolat ja pippurit

Kastikkeeseen

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • suolat ja pippurit

Kiehautetut juurekset

  • 200g lanttua
  • 1 porkkana
  • 200g juuriselleriä
  • voita

Kuori ja leikkaa vihannekset reiluiksi paloiksi ja laita valurautapadan pohjalle. Murskaa pari valkosipulinkynttä ja timjaminoksia mausteeksi.

Siisti potkat ylimääräisestä rasvasta veitsellä. Laita pannulle hiukan voita ja ota väriä lihan pintaan. Suolaa ja pippuria. Nostele karitsanpotkat pataan tiiviisti. Huuhtaise pannu vedellä ja kaada pataan. Kaada myös kahvi sekaan. Lihojen ei tarvitse olla peittynyt kokonaan nesteeseen. Hauduta kannen alla uunissa 3-4 tuntia / 150 astetta. Kokeile, että liha irtoaa luista vaivatta.

Nostele potkat kulhoon ja irrottele lihat luista. Laita folio päälle ja takaisin uunin lämpöön. Säästä padassa oleva liemi.

Kiehautetut juurekset: Kuori ja leikkaa juureksista paksuja tulitikkuja. Heitä kiehuvaan veteen ensin lanttutikut. Minuutin päästä porkkanat, minuutin päästä sellerit ja vielä minuutin kiehutus. Juureksien on oltava al dente, eli rapsakoita. Sekoita voi sekaan.

Siivilöi liemi padasta ja siirrä paksupohjaiseen kastikekattilaan. Ala keittää kokoon niin, että yli puolet nesteestä hävinnyt. Tarkista maku. Pitää olla hiukan “ylimaukasta” tässä vaiheessa. Vispaa kermaa sekaan ja tarkista taas maku. Nosta liedeltä ja sekoita vielä voi kyytiin, sillä saat upean kiillon kastikkeeseen.

Risotto sopii lisukkeeksi täydellisesti. Koristele karitsanpotkaa kahvilan tapaan timjamilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi