Karitsan paahtopaisti pannulla

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (78 arviota)
Loading...

Karitsan paahtopaisti on mureaa ja mehukasta. Samalla pannulla tulee kastike ja maukkaat valkosipulit.

Ainekset neljälle

  • 4 x 150g karitsan paahtopaistia
  • 1-2 valkosipulia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 tl sokeria
  • suolat ja pippurit

Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen paistoa. Pakaste saa sulaa jääkaapissa yön yli.

Laita uuni päälle. Kuori kaikki valkosipulinkynnet puhtaiksi. Pannu kuumaksi ja siihen 1 rkl öljyä. Ota paistien pintaan nätti väri. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää loput öljyt ja heitä valkosipulit kyytiin. Laita uuniin 200C ja paistoaika = 10 punainen liha – 20 minuuttia kypsä liha.

Nosta pannu uunista takaisin liedelle. Ota paahtopaistit folioon vetäytymään.

Lisää pannulle punaviini ja sokeri. Keitä kasaan niin kauan että valkosipuli karamellisoituu ja kastike on paksua.

Viipaloi karitsan paahtopaisti lautaselle. Kaada kastikkeet ja tummuneet valkosipulit päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi