Karitsan kyljykset yrttikastikeessa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Karitsan kyljyksiä, varsinkaan parikyljyksiä ei ihan joka marketista löydä, joten ne kannattaa tilata suoraan lammastilalta pakkaseen. Ne ovat uskomattoman hyviä kermaisessa yrttikastikkeessa.

Ainekset neljälle

  • 4 kpl karitsan parikyljyksiä tai 8 kyljystä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 koura tuoretta persiljaa

Leikkaa kyljysten rasvareunaan viiltoja lihaan asti, etteivät ne taivu kupille paistettaessa.

Laita korkereunaiselle pannulle ruokaöljyä ja voita. Paista kyljysten pinnat kiinni. Lorauta kerma sekaan, sekä tomaattipyree ja kuivat yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kiehauta ja sekoita yrttikastike tasaiseksi. Nosta liedeltä pöytään. Anna kyljysten hautua kolme minuuttia kastikkeessaan ennen kuin iskette kiinni.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi