Karamellisoidut bataatit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arviota)
Loading...

Bataatit ovat luontaisesti makeita vihanneksia, joten ne käyvät myös jälkiruokaan erinomaisesti. Tässä japanilaisten näkemys aiheesta.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 300g bataattia
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 3 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Kuori ja suikaloi bataatti suupalankokoisiksi ja sentin levyisiksi suikaleiksi.

Ota iso teflonpannu ja paahda seesaminsiemeniä hetki. Laita ne talteen ja paista sitten bataatit öljyssä lähes kypsäksi (n. 5 min).

Lisää pari rkl vettä ja levitä sokeri kyytiin. Kun karamelli alkaa kiehua. Lisää vielä siirappi. Käännä lämpö pois ja anna jäähtyä 10 min.

Annostele karamellisoidut bataatit lautasille ja koristele seesaminsiemenillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi