Kantarellikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (30 arviota)
Loading...

Porkkanan makeus tuo kantarellikeittoon juuri sen hienon säväyksen, jota tämä herkku kaipaa.

Ainekset neljälle

  • 4 dl kantarelleja (1 dl koristeeksi)
  • 4 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 tl currya (väriksi)
  • suola pippuri
  • salvian lehtiä

Ota paksupohjainen kasari. Laita rkl voita ja paista 1 dl kantarelleja rapsakoiksi. Jätä leivinpaperille kuivamaan.

Kuori ja silppua sipuli krouvisti. Laita kasariin lopun voin kanssa paistumaan. Kun sipuli on kullankeltaista, lisää loput kantarellit ja paista niistä nesteet pois.

Kuori porkkanat ja lohko paloiksi. Heitä kasariin ja freesaa hetki. Lorauta sitten kanaliemi sekaan ja mausta curryllä, muutamalla salvian lehdellä, suolalla ja pippurilla. Anna kantarellikeiton kiehua niin että porkkanat kypsyvät.

Lorauta kerma sekaan ja aja sauvasekoittimella hienoksi ja kuohkeaksi.

Annostele kantarellikeitto lautasille, koristele rapsakoilla kantarelleilla sekä salviasilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi