Kanansiivet Hot-Hot -kastikkeessa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Kanansiivet Hot-Hot -kastikkeessa vievät kielen mennessään. Kanan- tai broilerinsiivet ovat myös erittäin edullisia vielä tällä hetkellä, joten niistä kannattaa ottaa ilo irti.

Ainekset neljälle

  • 800g broilerinsiipiä
  • 0,5 tlk hyvälaatuista tomaattimurskaa (esim. Mutti)
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl currya
  • 2 – 10 kuivattua chiliä (maun mukaan)
  • 1 lime (luomu mielellään)
  • 2 rkl voita
  • 1-2 tl suolaa

Hot-Hot -siipikastike

  • 0,5 tlk hyvälaatuista tomaattimurskaa (esim. Mutti)
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 tl pippuria

Huuhtele broilerinsiivet ja siirrä ne reilun kokoiseen uunivuokaan. Pese lime hyvin, raasta kuori siipien päälle ja purista mehu perään. Rusenna kuivattua chiliä sekaan (pese kädet hyvin). Laita loput ainekset vuokaan, sekoita kunnolla niin, että marinadia on tasaisesti joka puolella broilerinsiipiä.

Laita uuni 225C asteeseen lämpenemään. Laita Hot-Hot -siipikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kokoon noin kymmenen minuuttia.

Kun uuni on lämmin, laita vuoka sinne ja anna siipien paistua 45 minuuttia, mutta muista pyöritellä niitä ympäri vartin välein, muuten päälimmäiset kärähtää. Ennen kuin viimeinen vartti lähtee käyntiin, lorauta vuokaan valuneet paistoliemet kastikekattilaan.

Paistoliemet ohentavat siipikastiketta, joten keitä sitä taas kokoon sen aikaa kun siivet ovat vielä uunissa. Maistele. Pitää olla makeutta ja ennen kaikkea tulisuutta!

Uunin jälkeen sekä kanansiivet että kastike saavat hetken huilata ja jäähtyä ennen tarjoilua. Eihän niitä muuten pystyisi sormineen syömään?

Tämän ruoka vaatii paljon olutta, esimerkiksi American Pale Ale tai hieman makeaa valkoviiniä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi