Majoneesimainen kananmunakastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arviota)
Loading...

Lempeä kananmunakastike on valloittava herkku kun sen tekee niin, että suurustaa keltuaisella, jolloin kastike saa majoneesimaisen pehmeyden.

Viimeksi päivitetty

Ainekset, noin 4 dl

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl punaista maitoa
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 1 ripaus valkopippuria
  • 1 ripaus sokeria
  • suolaa
  • 1 koura ruohosipulia tai tilliä koristeeksi

Keitä kananmunat melko koviksi eli 8 minuuttia. Laita ne sen jälkeen kylmään veteen jäähtymään, niin kuoret irtoaa helpommin.

Laita voita kastikekattilaan ja sulata. Lisää vehnäjauhot, sekoita mutta älä ruskista. Lorota sen jälkeen maito kattilaan kokoajan sekoittaen ja kiehauta kastikepohja.

Kuori kananmunat ja irrota keltuaiset erikseen. Muussaa keltuaiset ruokalusikallisessa pehmeää voita tasaiseksi suurusteeksi. Lisää suuruste lusikka kerrallaan kananmunakastikkeeseen. Sekoita hyvin.

Kun keltuaiset ovat kastikkeessa, kuutio valkuiset hyvin pieneksi ja pyöräytä sekaan. Aseta kananmunakastike tarjolle ja koristele ruohosipuli tai tillisilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi