Malesialainen kanakastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Malesialainen kanakastike on täynnä tropiikin makuja; makeaa kookosta ja chilin lämpöä. Kastike on hyvin ohutta, kuin keittoa, jota voi syödä parhaiten lusikalla.

Ainekset neljälle

  • 400g broilerinfileetä suikaleina
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 kg tuoreita tomaatteja (kotimaisesta kesäsadosta) tai 1 prk hyvälaatuista tomaattimurskaa
  • 1-3 rkl sriracha-kastiketta (maun mukaan, on tulista)
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 kourallinen palkopapuja (pakaste käy)
  • 2 rkl ruokaöljyä

Wokkipannu liedelle keskilämmölle ja ruokaöljyä perään. Kalttaa tomaateista siemenet pois, pilko ja laita wokkipannuun. Keitä muutama minuutti kokoon.

Kuori ja silpusta inkivääri. Laita se myös wokkiin.

Lisää wokkiin broilerit ja paista pari minuuttia. Lisää sitten loput ainekset, anna kiehahtaa kunnolla ja nosta pöytään tekeytymään ainakin vartiksi.

Tarjoa malesialainen kanakastike riisin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi