Kanaa tikka-masala

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (238 arviota)
Loading...

Ehkä Intian tunnetuin curry. Meheväksi marinoituja, rapsakaksi paistettuja kananpaloja upeassa tomaattikastikkeessa.

Ainekset neljälle

  • 1 rkl jogurttia
  • 2 rkl tikka-masala -mausteseosta (joka kaupasta löytyy)
  • 500g kananrintapaloja

Masala-kastike

  • 200g paseerattua tomaattia
  • 1 rkl inkivääriraastetta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hunajaa (tai 1 tl ruokosokeria)
  • 1 ripaus chilijauhoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Koristeeksi
Korianteria, sitruunalohkoja ja jogurttia

Paloittele kana reiluiksi varraspaloiksi ja laita marinoitumaan jogurtin ja tikka-mausteen kanssa vähintään pariksi tunniksi.

Asettele kanat varrastikkuihin (tikka) ja laita 270C uuniin 11 minuutiksi. Grilliuuni on vielä parempi. Palojen pinta saa jopa hiukan hiillostua.

Laita sillä välin kastikeainekset kattilaan ja ala keitellä kasaan, n. 20 min.

Lisää lopuksi grillatut kananpalat tikka-masala -kastikkeeseen ja hauduttele 5 minuuttia. Tarkista maku ja nauti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Arja Urmas -

    Ei kyllä taida yksi ruokalusikallinen jogurttia riittää marinointiin… Itse laitoin kaksi desiä.

Kommentoi