Ehkä Intian tunnetuin curry. Meheväksi marinoituja, rapsakaksi paistettuja kananpaloja upeassa tomaattikastikkeessa.
Viimeksi päivitetty
Ainekset neljälle
- 1 rkl jogurttia
- 2 rkl tikka-masala -mausteseosta (joka kaupasta löytyy)
- 500g kananrintapaloja
Masala-kastike
- 200g paseerattua tomaattia
- 1 rkl inkivääriraastetta
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl hunajaa (tai 1 tl ruokosokeria)
- 1 ripaus chilijauhoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Koristeeksi
Korianteria, sitruunalohkoja ja jogurttia
Paloittele kana reiluiksi varraspaloiksi ja laita marinoitumaan jogurtin ja tikka-mausteen kanssa vähintään pariksi tunniksi.
Asettele kanat varrastikkuihin (tikka) ja laita 270C uuniin 11 minuutiksi. Grilliuuni on vielä parempi. Palojen pinta saa jopa hiukan hiillostua.
Laita sillä välin kastikeainekset kattilaan ja ala keitellä kasaan, n. 20 min.
Lisää lopuksi grillatut kananpalat tikka-masala -kastikkeeseen ja hauduttele 5 minuuttia. Tarkista maku ja nauti.
3 kommenttia
Ei kyllä taida yksi ruokalusikallinen jogurttia riittää marinointiin… Itse laitoin kaksi desiä.
Toki voi laittaa enemmänkin. Tässä on se idea, että marinadia ei menisi juuri hukkaan.
Täydellistä 👌