Kanaa tikka-masala on yksi tunnetuimmista intialaisista ruoista, vaikka resepti onkin kotoisin Englannista. Resepti alleviivaa brittien näkemystä intialaisesta ruoasta: Kermaista, lihaisaa ja kevyesti maustettua. Oikeastaan kaikkea sitä mitä intialainen ruoka ei ole. Herkullista se silti on.
Ainekset neljälle
- 1 rkl maustamatonta jogurttia
- 2 rkl tikka-masala -mausteseosta.
- 600g kananrintafileetä
Tikka-masala
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl jeeraa
- 1 tl korianterijauhoa
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/2 tl chilijauhoa
- 1 tl garam masala mausteseosta
Kastike
- 200g paseerattua tomaattia
- 1 rkl inkivääriraastetta
- 3 valkosipulinkynttä raasteena
- 1 rkl hunajaa (tai 2 tl ruokosokeria)
- 1 ripaus chilijauhoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Koristeeksi
Korianteria, sitruunalohkoja ja jogurttia
Vinkki: Tikka-masala mausteseosta kannattaa tehdä kerralla reilu satsi ja säilöä purkkiin.
Paloittele kana reiluiksi varraspaloiksi ja laita marinoitumaan jogurtin ja tikka-masala mausteseoksen kanssa vähintään pariksi tunniksi kylmään.
Pistele kanat väljästi varrastikkuihin ja laita 270C uuniin 11 minuutiksi. Grillivastuksilla varustettu uuni on vielä parempi. Grillaa kanavartaita nopeasti kuumassa. Käännä välillä. Palojen pinta saa jopa hiukan hiillostua.
Laita sillä välin kastikeainekset kattilaan ja ala keitellä kasaan, n. 20 min.
Lisää lopuksi grillatut kananpalat tikka-masala -kastikkeeseen ja hauduttele 5 minuuttia. Tarkista maku ja nauti.
3 kommenttia
Ei kyllä taida yksi ruokalusikallinen jogurttia riittää marinointiin… Itse laitoin kaksi desiä.
Toki voi laittaa enemmänkin. Tässä on se idea, että marinadia ei menisi juuri hukkaan.
Täydellistä 👌