Kanaa do piaza

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (52 arviota)
Loading...

Do piaza tarkoittaa hindiksi “kahta sipulia”. Sipulin makeus antaakin tälle ruoalle mukavan lempeyden. Ruoka on peruscurryja Intiassa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g broilerin rintafileetä
  • 2 isoa sipulia
  • 1 dl paseerattua tomaattia tai 3 tuoretta tomaattia
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 chiliä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl currya
  • 1 tl suolaa ja pippuria
  • reilusti voita

Kuori ja lohko toinen sipuli. Toinen silputaan hyvin pieneksi. Leikkaa broileri myös pieniksi paloiksi.

Laita kasariin voita ja kuullota silputtua sipulia 10-15 minuuttia, eli todella makeaksi. Lisää myös kaikki mausteet kasariin, sitruunamehua lukuunottamatta.

Kun sipulimausteseos eli “masala” on hautunut, lisää broilerit ja lohkottu sipuli . Ota väriä pintaan ja lisää paseerattu tomaatti sekä sitruunamehu.

Paahda hissukseen broileri kypsäksi, lisäile voita aina kun kastike uhkaa kuivua. Tarjoile kanaa do piaza jogurtin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Moikka!

    Tuleeko tähän pyreen lisäksi paseerattu tomaatti? Kuinka paljon? Ainelistassa ei ole mainittu. Jotain nestettä varmaan tarvii jotta saadaan kastike.

    T. Heidi

    • Kiitokset palautteesta. Reseptiä tarkennettu. Paseerattu tomaatti piti olla ja reippaasti voita kuivumisen estämiseksi.

  2. Todella laihat ohjeet. Jotain kastikettakin olis kiva saada eikä pohjaan palaneita mausteita sipulin kera

Kommentoi