Kana-yassa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arviota)
Loading...

Piskuisen Länsi-Afrikan maan, Gambian suuri lahja maailmalle. Reilussa sipulissa ja sitruunassa haudutettu todella maukas pata.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 4 kananrintapalaa
  • 2 sitruunaa
  • 5 sipulia (isoja paloja)
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kanalientä
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 6 currynlehteä (jos löytyy)
  • 1 rkl hunajaa (tai 1tl sokeria)
  • 1 tl pippuria

Ruskista voi ja vehnäjauhot valurautapadassa. Purista sitruunoista mehu sekaan ja raasta myös kuorta ja keittele hetki. Ota seos talteen.

Ruskista kananrintoja öljyssä yksitellen. Lado ne lopuksi padan pohjalle tiiviisti.

Laita pataan myös sinappi, timjami, etikka, sitruunamehuseos, valkosipuli, hunaja, pippuri ja currynlehdet.

Asettele lohkotut sipulit pataan kanojen päälle. Kaada kanaliemi sekaan.

Yassa saa haukua pienellä porinalla kannen alla n. tunnin, niin että neste on lähes hävinnyt.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi