Kana-pähkinä korma

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (102 arviota)
Loading...

Korma on rikas ja makea kookoksenmakuinen curry Goan osavaltiosta. Eikä ole liian tulinen. Lapsetkin tykkää.

Ainekset neljälle

  • 400g kananrintapaloja
  • 100g cashew-pähkinää
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 purkki ananaspaloja
  • 1 dl luonnonjugurttia
  • 4 rkl pähkinä- tai rypsiöljyä

Masala-mausteseos

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 chili (siemenet pois)
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 0,5 tl kanelia
  • suolaa ja pippuria

Paahda ensin pähkinöitä kuumalla pannulla ja siirrä sivuun. Laita kaikki masala-ainekset mortteliin ja jauha mausteseos valmiiksi odottelemaan.

Lisää kuumaan pannuun öljy ja sipuli. Kuullota kultaiseksi ja lisää masala. Pyöritä tasaiseksi. Lisää öljyä jos tarpeen.

Heitä myös kananpalat pannulle tirisemään. Kun kanojen pinta on kiinni, lisätään kuutioidut paprikat ja pyöritellään pari minuuttia.

Lisää kookoskerma ja kohta perään ananakset mehuineen päivineen.

Keittele kormaa kokoon 15 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Lopuksi lisätään jogurtti sekä paahdetut pähkinät (jätä muutama koristeeksi), kiehauta ja nosta kana-pähkinä korma tarjolle. Koristele ruoka pähkinöillä ja korianterinlehdillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Kokeilin tätä reseptiä ja tykkäsin tosi paljon! Aion kyllä tehdä uudestaankin.

Kommentoi