Kana-pähkinä korma

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (106 arviota)
Loading...

Korma on rikas ja makea kookoksenmakuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä ollenkaan liikaa chiliä. Lapsetkin tykkää.

Ainekset neljälle

Masala-mausteseos

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 chili (siemenet pois)
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 0,5 tl kanelia
  • suolaa ja pippuria

Paahda ensin pähkinöitä kuumalla pannulla ja siirrä sivuun. Laita kaikki masala-ainekset mortteliin ja jauha mausteseos valmiiksi odottelemaan.

Lisää kuumaan pannuun öljy ja sipuli. Kuullota sipuli rauhassa kultaiseksi ja lisää masala. Pyöritä tasaiseksi. Lisää öljyä jos tarpeen.

Heitä myös broilerit pannulle tirisemään. Kun kanojen pinta on kiinni, lisätään kuutioidut paprikat ja pyöritellään pari minuuttia.

Lisää kookoskerma ja kohta perään Bonnen hedelmäsose.

Keittele kormaa kokoon 15 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Lopuksi lisätään jogurtti sekä paahdetut pähkinät (jätä muutama koristeeksi). Nosta kana-pähkinä korma tarjolle. Koristele ruoka pähkinöillä ja korianterin lehdillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Kokeilin tätä reseptiä ja tykkäsin tosi paljon! Aion kyllä tehdä uudestaankin.

Kommentoi