Kana-pähkinä korma

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (116 arviota)
Loading...

Korma on rikas ja makea, kookoksen makuinen curry Goan osavaltiosta. Siinä on hedelmäisyyttä, kermaisuutta eikä se ole kovinkaan tulinen. Lapsetkin pyytävät tätä lisää.

Ainekset neljälle

  • 400g broilerin fileesuikaleita
  • 2 dl Bonnen ananassosetta
  • 100g cashew-pähkinää
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia, johon sekoitettu 1 tl kikherne- tai maissijauhoja*
  • 4 rkl pähkinä- tai rypsiöljyä
  • tuoretta korianteria koristeeksi

Masala-mausteseos

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 keskitulista chiliä (siemenet poistettuna)
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 0,5 tl kanelia
  • suolaa ja pippuria

*Vinkki: Jogurtti kannattaa stabiloida jauhoilla. Silloin se ei juoksetu niin helposti kuumassa kastikkeessa.

Paahda ensin pähkinöitä kuumalla pannulla ja siirrä sivuun. Laita kaikki masala-ainekset mortteliin ja jauha mausteseos valmiiksi odottelemaan.

Lisää kuumaan pannuun öljy ja sipuli. Kuullota sipuli rauhassa kultaiseksi ja lisää masala. Pyöritä tasaiseksi. Lisää öljyä, jos tarpeen.

Laita myös broilerit pannulle tirisemään. Kun lihassa on väriä, lisätään kuutioidut paprikat ja pyöritellään pari minuuttia.

Lisää kookoskerma, sekoita, sen perään hedelmäsose.

Keittele kormaa kokoon 15 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Ota pannu liedeltä, lisää jogurtti sekä paahdetut pähkinät (jätä muutama koristeeksi).

Nosta kana-pähkinä korma tarjolle. Koristele ruoka pähkinöillä ja korianterilla.

Sisältöyhteistyö Bonne Juomat Oy:n kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

  1. Kokeilin tätä reseptiä ja tykkäsin tosi paljon! Aion kyllä tehdä uudestaankin.

  2. Jaana Mäenpää -

    Hei, onko tuore inkivääri jäänyt vahingossa pois ohjeesta, kun kuvassa kuitenkin?

    • Hei Jaana, inkivääri oli rekvisiittana kuvauksissa. Tähän reseptiin sitä ei käytetä, vaikka intialaisessa ruoassa yleinen onkin.

Kommentoi