Kana-kadai

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.

Ainekset neljälle

  • 300g broilerinfileetä
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa (hyvälaatuista)
  • 1 sipuli + 3 valkosipulikynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl sarviapilan siemeniä (fenugreek seeds) voi jättää pois jos ei löydy
  • 1 – 5 chiliä (maun mukaan)
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl kuminaa
  • 1 rkl jeera
  • 1 tl garam masala
  • 1 dl kermaa
  • 1 kourallinen cashew-pähkinöitä
Kuori ja silpusta sipulit. Laita ne isolle reunalliselle pannulle reippaaseen ruokaöljyyn sekä voihin ja ala ottaa lämpöä. Lisää myös sarviapilan siemenet, jotka antavat mukavaa happamuutta ruokaan. Pese ja pätki chili(t) mukaan siemenineen päivineen. Nyt tehdään intialaista eikä poltetta voi puuttua. Inkiväärin voi raastaa myös sekaan.
Kun sipuli alkaa olla kuullottunut, paloittele broileri ja laita pannulle. Mausta suolalla, kuminalla, jeeralla ja garam masalalla. Paista broilerista pintoja hetki. Lisää öljyä jos seos uhkaa kuivua.
Pilko paprikat ja lisää pannulle. Kaada tomaattimurska pannulle ja kiehauta. Lisää kerma sekä puolet cashew-pähkinöistä ja kiehauta uudelleen. Maista – pitää olla suolaa, makua ja potkua.
Laita kana-kadai tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle rikottuja cashew-pähkinöitä.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

Kommentoi