Kana-jalfrezi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arviota)
Loading...

Jalfrezi on tuttu näky intialaisen ravintolan listalla. Sen voi tehdä muustakin lihasta kuin linnusta – tai jopa kasvisversiona. Erittäin hyvää se on aina.

Ainekset neljälle

  • 500g broilerin rintafileitä tai muuta lihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita tai kirkastettua voita jos löytyy
  • 1 tl kurkumaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • chiliä reilusti maun mukaan
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 eri väristä paprikaa
  • 1 tlk hyvälaatuista tomaattimurskaa tai 5 tomaattia (jos satokausi)
Koristeeksi
  • maustamatonta jogurttia
  • tuoretta korianteria
Siivuta sipuli ja paprikat. Kuori ja silpusta valkosipuli ja raasta inkivääri. Suikaloi myös broileri.
Laita voita isolle pannulle tai kasariin. Siihen valkosipuli ja inkivääri sekä sipulisilppu. Kuullota hetken aikaa.
Kun sipuli pehmenee, iske koko maustelataus sisään. Sekoita hyvin. Kuumalla pannulla mausteet heräävät henkiin. Lisää voita tai ruokaöljyä, jos menee liian tönköksi.
Lisää sitten broileri ja paista hetki pintoja kiinni. Lorauta tomaattimurska tai kuutioidut tomaatit pannulle sekä paprikat. Paista jalfrezia niin kauan, että broileri on kypsää ja laita tarjolle.
Koristele kana-jalfrezi jogurtilla ja korianterin lehdillä.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi