Kalkkunakeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Maukas kalkkunakeitto syntyy helposti. Siinä on kepeitä kasviksia ja smetanaa pyöristämässä makua. Kalkkunaa kannattaa ostaa marinoimattomana fileenä.

Ainekset kuudelle

  • 140g pekonia
  • 300g kalkkunan rintafileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 perunaa
  • 2 sipulia
  • 1 l kanalientä (esim. fondista)
  • 1 punainen paprika
  • 3 oksaa varsiselleriä (voi jättää pois jos ei ole sesonki)
  • 1 rkl tomaattipyree
  • 1 prk smetanaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl ruokosokeria
  • tabascoa, suolaa ja pippuria
  • basilikaa

Laita silputtu pekoni ja sipuli kylmälle pannulle ja ala kuumentamaan. Kun pekoni alkaa ruskistua, laita suikaloitu kalkkuna kyytiin. Ota pintaan nätti väri.

Mausta sokerilla, suolalla, paprikalla, pippurilla ja tomaattipyreellä. Kalkkuna saa jäädä raa-aksi tässä vaiheessa.

Kuumenna öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Freesaa paloiteltua perunaa hetki. Kaada sitten kanaliemi kattilaan.

Keitä 10 min. Kaada lihat pannulta keittoon. Odota että vesi alkaa taas kiehua ja laita sitten paloitellut paprikat, varsiselleri ja mausteet mukaan. Suurusta maizenalla ja keitä pari minuuttia.

Lopuksi kaavi smetana kalkkunakeittoon. Sekoita hyvin ja koristele tuoreella basilikalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi