Kalkkunafilee juhlavasti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Juhlavan kuorrutuksensa ansiosta tämä kalkkunafilee sopii loistavasti vaikka joulupöytään – kunhan et vaan paista lintua kuivaksi.

Ainekset kuudelle

  • 1 kalkkunanrintafilee, noin 1 kg
  • 1 koura rusinoita
  • 1 koura hasselpähkinärouhetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ruohosipulia koristeeksi
  • 1 dl kermaa (jos teet kastikkeen paistoliemestä)

Huntu kalkkunafileelle

  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl kanelia

Ota kalkkunafilee puolta tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.

Laita uuni lämpenemään täysille. Sekoita huntuainekset kupissa tekeytymään.

Aseta kalkkunafilee oliiviöljyllä hölvättyyn uunivuokaan ehjä puoli ylöspäin. Valele yläosa huntuaineksilla. Hiero hasselpähkinärouhetta ja rusinoita kalkkunan pintaan. Tökkää paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan (mittari kannattaa omistaa).

Laita kalkkunafilee uunin keskitasolle, tiputa lämpötila 175C asteeseen ja paista niin kauan, että lämpömittari näyttää 73C astetta. Tähän menee aikaa noin 40 minuuttia.

Nosta filee vuoasta varovasti folion sisään huilaamaan. Kaada paistoliemet kattilaan ja kiehauta kerman kanssa kastikkeeksi. Tarkista suola ja pippuriakin voi lisätä.

Leikkaa kalkkunafilee poikkisyin tarjolle ja koristele ruohosipulilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi