Kalapihvit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kalapihvit syntyvät pakasteseistä tai jos ahti on suonut antejaan, niin muukin kiinteälihainen kala käy. Lahna on myös nousemassa oleva trendikala.

Ainekset neljälle

  • 300 g pakasteseitä
  • 2 tl sipulijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 koura tilliä
  • paistamiseen
  • 1 rkl voita ja 1 rkl ruokaöljyä

Vinkki: kalapihvejä kannattaa tehdä reilusti kerralla ja pakastaa paistamisen jälkeen.

Sulata pakastesei lähes pehmeäksi. Sulaessaan kalasta irtoaa nestettä, eli kannattaa laittaa talouspaperia paketin alle.
Jauha sei massaksi esimerkiksi monitoimikoneella. Sekoita loput ainekset kalapihvimassaan ja anna tekeytyä vartin verran pöydällä.
Muotoile käsillä tai stanssilla nätit kalapihvit. Paista pihvit keskilämpöisellä pannulla voi/ruokaöljy seoksessa kypsäksi ja tarjoa heti vaikka kermaisen tillimuusin kanssa.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi