Kalapata Iberia

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Pitkin Iberian niemimaata tehdään tätä loistavaa kalapataa, johon käy myös meidän kotoinen made.

Ainekset neljälle

  • 4 x 100g pala merikrottia, madetta tai muuta kiinteää kalaa
  • 8 tiikerirapua (tai koura isoja katkarapuja, tai simpukoita)
  • 1 koura lehtipersiljaa
  • 1 sitruuna

Kalapadan kastike

  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl vehnäjouhoja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • pari luottia sahramia (ei pakollinen)
  • suolaa ja valkopippuria
  • neitsytoliiviöljyä

Valmistele kala ja paista pinnat kiinni tipassa öljyä.

Laita toiseen, isoon pannuun 1 dl oliiviöljyä ja murskatut valkosipulinkynnet. Paahda makua irti ja suurusta vehnäjauholla mutta älä ruskista.

Tomaattipyree, sahramia ja suolaa sekä pippuria kyytiin. Saa olla aika tönkkö seos. Kalapata ohennetaan valkoviinillä ja annetaan kiehahtaa.

Kaada kalat paistomehuineen toiselta pannulta sekä ravut ja/tai simpukat isoon pannuun ja kiehuta reippaasti muutama minuutti kaloja kokoajan käännellen.

Kun kala on kypsää, nostele se tarjoiluastiaan, silputtu persilja kastikkeeseen ja kastike kalojen päälle. Koristele kalapata persiljalla ja lohkotuilla sitruunoilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi