Kalamureke

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Kalamureke on herkullinen ruoka, jota oikein valittu valkoviini rakastaa. Seuraavan kerran kun naapuri tarjoaa saalistaan lahjaksi, ei tarvitse enää keksiä tekosyitä miksi ei kelpaa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 500g ruodotonta kalaa (lohta, haukea, ahvenia, katkarapuja, seitä, pangasius etc.)
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl piimää
  • 200g ranskanleivän sisusta
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 pieni porkkana
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 ripaus chiliä
  • 1 nippu tilliä

Vinkki: perunajauhot stabiloivat kalamurekkeen koostumuksen kiinteäksi.

Valmistele kala pieniksi paloiksi. Laita silppuriin tai lihamyllyyn.

Kuori myös porkkana ja sipuli. Pilko ja laita silppuriin.

Laita koneeseen myös muut ainekset tilliä lukuunottamatta. Jauha hyvin tasaiseksi massaksi. Lisää leipää jos jää veteläksi.

Voitele patee-vuoka ja kaada puolet massasta pohjalle. Tee silputusta tillistä keskelle raita. Kaada loput massasta päälle.

Tasoita ja paista kalamureke vesihauteessa 175 asteessa reilun tunnin verran.

Jäähdytä ja asettele kalamureke tarjolle tillillä koristeltuna. Voit myös leikata kalamurekkeen kuutioiksi ja paistaa pannulla hiukan väriä pintoihin.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi