Kalakeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Perinteinen kalakeitto on äärimmäisen simppeli ruoka tehdä, mutta niin herkullista että lapsetkin pyytävät lisää. Salaisuus on, taas kerran, sipulin oikeaoppisessa kuullottamisessa.

Ainekset kahdeksalle

  • 600 g pakasteseitä (kuutiot ovat käteviä)
  • 1 kg perunoita, siikli on hyvä keittoperuna
  • 3 sipulia
  • 1 litra vettä
  • 1 litra punaista maitoa
  • 1 tl valkopippuria
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • tuoretta tilliä

Nosta sei pöydälle. Laita keittokattilaan voi ja ala ottaa lämpöä. Kuori ja leikkaa sipuli hyvin ohueksi suikaleeksi. Freesaa sipuli makeaksi kattilassa pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia.

Kuori sillä aikaa perunat ja kuutioi haarukkapalan kokoiseksi. Kun sipuli on makeaa, lisää vesi, valkopippuri, suola ja perunakuutiot. Keitä vartin verran niin että perunat alkavat olla pehmetä. Niiden ei tarvitse vielä hajota.

Lisää litra maitoa, kiehauta. Lisää pakastesei ja kiehauta uudelleen. Silppua kourallinen tilliä ja sekoita se kalakeittoon. Nosta keitto pöytään, kansi kiinni ja se saa tekeytyä 20 minuuttia vielä pöydässä ennen kuin aletaan kauhoa lautasille.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi