Kalakakut Bankokin tapaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Kalakakut ovat Bankokin herkullista katukeittiötä parhaimmillaan. Thaimaassa käytetään muita kaloja, mutta meidän pakastearkun helmi, sei käy reseptiin varsin hyvin.

Ainekset neljälle

  • 400g pakasteseitä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 tl ruokosokeria
  • 3 rkl riisijauhoa (tai maissi)
  • 5 limenlehteä (jos on)
  • 2 kouraa tuoretta korianteria
  • 100g herneitä
  • öljyä paistamiseen
  • limeä koristeeksi

Laita melkein sulanut kala myllyyn. Lisää myös currytahna, muna ja limenlehdet. Pyöritä niin kauan, että seos on tasainen ja lehdenpalat pieniä.

Lisää loput ainekset ja pyöräytä muutaman kerran niin, että seos on melko tasainen. Anna maustua vähintään vartti jääkaapissa (ei haittaa vaikka olisi yön yli).

Kuumenna pannu ja siihen reilu öljy. Paistele seoksesta pikku pullia. Aseta kalakakut tarjolle limen ja korianterin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi