Kalaa tomaattikastikkeessa

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Maukas kalacurry johon saadaan hapokkuutta sitruunasta. Säädä chili maun mukaan mutta sitä on intialaisessa ruoassa jonkun verran oltava.

Ainekset neljälle

  • 300g kalafilee (kuha, turska)
  • 1 sipuli
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 1 rkl maissitärkkelystä (maizena)
  • 1 rkl voita

Masala maustetahna

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pätkä inkivääriä
  • 1 rkl jeeraa (jauhettu juustokumina)
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl sokeria
  • 1-3 chiliä
  • suolaa

Halkaise chili(t) ja poista siemenet. Pilko mortteliin. Leikkaa kuoret valkosipuleista sekä inkivääristä. Pätki nekin mortteliin. Lisää loput masala-ainekset ja jauha niistä tahna. Jos on tönkköä niin lisää öljyä.

Leikkaa kalafileestä suikaleita. Pyörittele ne maizenassa.

Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Laita pannulle öljyn kanssa ja kuullota viisi minuuttia niin että sipuli alkaa ruskistua. Lisää masala. Pyörittele tasaiseksi. Lorauta sitten paseerattu tomaatti kyytiin ja anna kiehahtaa kunnolla. Laita kulhoon.

Huuhtaise pannu ja lisää voita. Kun voi alkaa ruskistua, asettele kalat pannulle ja paista nopeasti kypsäksi. Kaada kalat tomaattikastikulhoon, pyöräytä hellästi sekaisin ja aseta tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Martti Halme -

    Maukas resepti. Chilin kanssa kantsii olla aina varovainen niitä kun niin monen vahvuisia! Inkivääri ja jeera antoi hyvän säväyksen. Nautittiin tämää curry hitaasti kypsyvän luomu basmatiriisin kanssa. Kiitos!

Kommentoi