Kalaa suolakuoressa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Kalaa suolakuoressa on kalan käsittelyä inhoaville helppo ruoka toteuttaa ja lopputulos on kuin ravintolassa konsanaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 1,2 kg kuha (sisälmykset poistettu)* muutkin kalat kuten; siika, lohi, taimen, lahnakin käy.
  • 1 kg karkeaa merisuolaa
  • 1 sitruuna (luomu)
  • 1 nippu tilliä
  • 1 tl valkopippuria

*kalaa ei tarvitse edes suomustaa. Tämän helpommaksi kalan laittaminen ei siis voi mennä.

Pese ja siivuta puolet sitruunasta kuorineen ohuiksi siivuiksi.

Viillä kalan kylkeen muutama lihaan menevä viilto. Ripottele viiltoihin valkopippuria ja purista vähän sitruunaa puolikkaaksi jätetystä palasta. Tee samoin myös toiselle kyljelle. Täytä kalan vatsa tillillä ja sitruunasiivuilla.

Laita uunivuoan pohjalle vähän suolaa ja asettele kala sen päälle. Peitä kala lopulla suolalla niin että se on kokonaan peitossa keskiosastaan. Voit pirskottaa hiukan vettä suolakuoren päälle niin suola kovettuu kanneksi ja se on helppo nostaa pois kypsän kalan päältä.

Paista kalaa suolakuoressa 200C uunissa 25-35 minuuttia, riippuen kalasta ja sen koosta.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi