Kakori kebab

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kakori kebabit ovat intialaisia, mausteisia jauhelihavartaita, jotka sopivat loistavasti myös grillijuhliin. Puolikuiva tai jopa puolimakea valkoviini on paras valinta mausteiselle ruoalle, oli se sitten lihaa tai kalaa. Punaviini kärähtää 99% varmasti chilin kanssa kitalakeen.

Ainekset neljälle

  • 500g jauhelihaa (lampaan jauheliha olisi intialaisen valinta)
  • 2 tl papaijasosetta (vauvojen ruokahyllystä voi löytyä valmiina)
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • lime
Kebab-mausteseos
  • 1/2 tl vihreää kardemummaa
  • 1-3  tuoretta chiliä
  • 1 rkl gramjauhoja (kikhernejauho)
  • 1 rkl jeeraa (jauhettu juustokumina)
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa
  • tuoretta minttua
Vinkki: Papaijaa käytetään Aasiassa lihan mureuttajana ja antamaan ruokaan makeutta.
Sekoita liha, papaija sekä jauheliha.
Sekoita kuivat mausteet ja revi minttu pieneksi. Poista chilistä siemenet ja leikkaa hyvin pieneksi silpuksi. Laita kaikki mausteseokseen.
Vaivaa mausteseos jauhelihaan ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi. Voi olla yön ylikin.
Rakenna kakori kebabit vartaisiin. Älä laita liian paksulti lihaa yhteen vartaaseen, koska se saattaa tipahtaa vartaasta. Vartaat kannattaa laittaa uuniastian päälle siten, ettei liha kosketa uunipeltiä.
Paista kakori kebabeja 225C uunissa noin 12 minuuttia. Käännä välillä. Voit toki paistaa kebabit myös grillissä.
Tarjoa heti kuumana mintunlehtien ja limesiivujen kanssa.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi