Kaarlon kaalilaatikko

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arviota)
Loading...

Kaalilaatikko käy kuninkaista karppaajiin. Pitkä haudutus takaa taivaallisen makunautinnon. Tämä on sitä kotiruokaa parhaimmillaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg suikaloitua valkokaalia
  • 1 l vettä
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa
  • 3 rkl tummaa soijaa
  • 2 rkl lihafondia
  • 1 dl puuroriisiä (tai ohrasuurimoita)
  • 1-2 rkl kuivattua meiramia
  • 400g sika-nauta jauhelihaa
  • 3 sipulia
  • 2 hapanta omenaa
  • 3 dl punaista maitoa*
  • 2 – 4 rkl siirappia
  • 1 dl korppujauhoja päälle
  • 2 rkl voita
  • suolat pippurit
*VINKKI:
On monta tapaa nesteyttää kaalilaatikko. Pelkällä keitinliemellä, maidolla tai jopa kermalla (tulee tosi tuhti mutta juhlava). Testaile kaikkia rauhassa.

Tee kaalilaatikko näin:

Kiehauta kattilassa vesi, etikka, soija ja 3 tl suolaa.

Leikkaa kaali niin ohueksi kuin ikinä veitsestä saat. Tulitikkua isompaa palaa ei kannata tehdä. Hienonna myös sipuli.

Heitä kaalisuikaleet veteen ja keitä puoli tuntia. Lisää sitten riisi ja keitä vielä 10 min. niin että riisi on vielä vähän napakkaa. Siivilöi liemi talteen. Mausta kaali meiramilla.

Ruskista sipulisilppu pannulla. Lisää lihat ja paisti väri pintaan. Mausta 1 tl suolaa ja reippaasti pippuria. Kuori ja raasta omenat sekaan.

Sekoita kaali, riisi, jauheliha, omenat ja maito. Kaada seos öljyttyyn, laakeaan uunivuokaan. Tiivistä kaalilaatikko kauhalla. Kaada päälle siirappia ja lopuksi kaalilientä, niin että ainekset lähes peittyvät. Pinnalle korppujauhokuorrutus ja voinokareet.

Paista kaalilaatikkoa 180 asteisessa uunissa n.2 h.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi