Kaalikeitto Provencen tapaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (21 arviota)
Loading...

Kaalikeitto ei välttämättä ole järin kovassa huudossa – ainakaan lasten lautasella. Tee ruoka siis Provencen tyyliin maustettuna ja johan alkaa maistua!

Ainekset kuudelle

  • 500g savoijinkaalia (tai valkokaalia)
  • 400g naudanjauhelihaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 peruna (jauhoinen)
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l lihalientä (esim. fondista)
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl timjamia
  • 1 koura tuoretta persiljaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • creme fraichea annoksen päälle

Leikkaa sipuli ja valkosipuli hienoksi. Laita sipulit kattilaan öljyn kanssa. Kuullota rauhassa. Kun sipuli alkaa ruskistua – liha sekaan ja väriä vähän pintaan. Mausta suolalla, timjamilla, laakerinlehdellä, sokerilla, pippurilla ja tomaattipyreellä.

Lisää litran verran lihalientä kattilaan.

Pilko kaali hyvin pieneksi (tulitikkukoko). Raasta porkkanat sekä peruna.

Kun vesi kiehuu, heitä vihannekset sekaan. Lorauta myös viinietikka kattilaan.

Keitä kannen alla 40 minuuttia hissukseen. Silpusta persiljaa kyytiin ja maista. Lisää mausteita jos tarvetta.

Koristele kaalikeitto Provencen tapaan creme fraiche silmällä sekä persiljasilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi