Kaalikääryleet

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Vaivannäkö palkitaan kun kaalikääryleet ilmestyvät lautaselle. Täytteissä voi myös käyttää mielikuvitusta. Kasvissyöjät voivat tehdä kaalikääryleet sienitäytteellä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 1 käärylekaali (valkokaalikin käy)
  • 400g sika-nautajauhelihaa
  • 1 dl puuroriisiä
  • 1 kananmuna
  • 1 iso sipuli
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl kermaa
  • 1 rkl meiramia
  • Pippuria
  • 3 rkl siirappia

Vinkki: Täytteenä voi käyttää riisin sijaan sieniä, lihan sijaan kasviksia; vain mielikuvitus on rajana.

Keitä riisi napakaksi. Kuori ja hienonna sipuli pannulle ja kuullota öljyssä. Lisää sitten jauheliha ja ruskista hetki. Voi jäädä vielä osin punaiseksi. Mausta soijalla ja pippurilla ja siirrä kulhoon.

Riko kulhoon myös kananmuna, lorauta kerma ja lusikoi riisi kyytiin. Mausta meiramilla ja vaivaa taikinaksi. Kaalikääryleiden täyte saa tekeytyä näin hetken.

Laita kaalinmentävä vesikattila tulille, suolaa reippaasti vetteen ja koverra kaalista kanta pois. Heitä myös uloimmat lehdet pois. Kun vesi kiehuu, tiputa kaali sinne kantapuoli ylöspäin. Kun lehdet ovat pehmeitä, ne irtoavat ja ne voi nostaa leikkuulaudalle. Leikkaa jokaisesta kaalinlehdestä paksua ruotia niin ohueksi kuin saat. Säästä kupillinen keitinvettä.

Ota kaalinlehti eteesi, ruoti alaspäin ja pystysuuntaisesti. Niin että lehti on “kupilla”. Täytä jokainen kaalikääryle täytteellä alaosasta. Käännä alareuna täytteen yli, sitten sivut päälle ja kääri tiukalle rullalle. Laita voideltuun vuokaan saumapuoli alaspäin.

Kun kaikki kaalikääryleet on rullattu, lorota keitinlientä ja siirappia päälle. Paista kaalikääryleitä 200 asteisessa uunissa niin että ne ruskistuvat päältä. Tiputa lämpö 150 asteeseen ja hauduta vielä tunnin ajan. Valele paiston aikana pohjalle muodostuneella liemellä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi