Juustopiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arviota)
Loading...

Herkullisen juustopiirakan salaisuus on reilu paistoaika sekä pitkä vetäytyminen uunin jälkeen. Rauhassa tekemällä saat upean maukkaan piirakan, jonka maut ovat syvät ja pohja rapea.

Ainekset kuudelle

  • 250g mascarpone-juustoa
  • 150g emmentalia
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria

Piirakkapohja (valmiina ostettu käy kiireessä)

  • 2 dl kermaviiliä
  • 50g voita
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • oliiviöljyä

Vinkki: tarjoa juustopiirakan kanssa lihaleikkeleitä ja salaattia.

Sulata voi ja vaivaa aineksista piirakkapohja. Kelmuta se ja laita jääkaappiin odottelemaan tunniksi.

Vatkaa kananmuna, perunajauhot ja mausteet kulhossa. Raasta emmental ja sekoita mukaan. Sotke myös mascarpone täytteeseen. Täyte on hyvinkin tahnamaista tässä vaiheessa.

Laita uuni lämpenemään 170C asteeseen. Ota pohjataikina jääkaapista ja kauli siitä sopiva levy korkeareunaiseen irtopohjavuokaan. Pohjan reunat saa nousta viisi senttiä.

Kaada täyte sisään, tasoittele hyvin. Muista että täyte turpoaa uunissa n.30%, eli reunoissa saakin olla varaa.

Paista juustopiirakkaa tunnin verran. Kyllä, tunti. Piirakka ei ole pikaruokaa. Katso välillä ettei pinta ala mustua – ruskea se saa olla. Ota uunista, laita kansi päälle ja anna vetäytyä vielä 45 minuuttia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi