Juustoperunat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Vastustamattomat juustoperunat saavat täyteläisen makunsa mozzarellasta, joka tuo rakennetta sekä emmentalista, joka tuo ruokaan syvyyttä.

Ainekset kuudelle

  • 1,5 kg jauhoisia perunoita
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 200g emmentalia raasteena
  • 1 dl kermaa
  • 3 dl kulutusmaitoa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 tl suolaa
Vinkki: juustoperunat ja etenkin kerma kuohuu paistettaessa, eli kannattaa varata vuoka, jossa reilut reunat.
Kuori ja siivuta perunat. Siivuta myös mozzarella niin ohueksi kuin saat. Laita uuni tulemaan 180C astetta.
Pyöritä perunat reilussa oliiviöljyssä sekaisin ja laita puolet uunivuokaan. Levitä päälle emmental-raastetta.
Jätä pari kourallista perunoita talteen ja loput vuokaan. Tämän kerroksen päälle mozzarellasiivut ja päälimmäiseksi perunakerros.
Sekoita kulhossa kerma, maito, pippuri ja suola. Kaada kerma-maito koko komeuden päälle. Paina perunapeti tiiviisti vuokaan.
Paista juustoperunoita ensin folion alla 30min / 200C. Ota folio pois ja ruskista 20 – 30min. Testaa tikulla että juustoperunat ovat kypsiä.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi