Lempeä juustokeitto lämmittää pakkaspäivänä ja maistuu kesälläkin. Käytä Emmentalia tai mielikuvitustasi. Hävikin torjumiseen myös erinomainen resepti.
Ainekset neljälle
- 1 litra kanalientä
- 1 jauhoinen peruna
- 2 dl kermaa
- 200g punaista Emmental-juustoa
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 tl hunajaa
- 1 koura lehtipersiljaa silputtuna
Vinkki: Saat vivahteikkuutta juustokeittoon kun vaihdat juuston; Gouda, kermajuusto, jopa vuohenjuusto antaa oman säväyksensä.
Laita kanaliemi kiehumaan reippaalla lämmöllä. Kuori ja pilko peruna liemeen ja keitä kypsäksi. Mausta pippurilla ja hunajalla.
Kun peruna on kypsä, aja keittopohja sauvasekoittimella hyvin tasaiseksi. Lorauta kerma sekaan ja kiehauta. Pilko juusto myös keittoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista suola.
Nosta juustokeitto pöytään ja sekoita kyytiin vielä silputtua persiljaa. Rapsakka leipä kylkeen ja se on siinä!