Juustohampurilaiset

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Juustohampurilaiset syntyvät käden käänteessä ja maistuvat koko perheelle. Itsetehdyt hampurilaiset ovat myös varsin terveellistä ja hyvää ruokaa, jota voi popsia hyvällä omalla tunnolla.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljään hampurilaiseen

  • 400g-500g naudanjauhelihaa*
  • 2 rkl sipulijauhoja
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhoja
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja ripaus sokeria
  • päälle oikeaa cheddaria tai Gruyère-juustoa

Lisäksi:

*jos teet burgerit hyvästä rotukarjan lihasta, niin sekaan ei mitään muuta kuin suolaa ja pippuria. Saa jättää punakaksi sisältä.

Leikkaa jauheliha poikkisyin pieneksi. Sekoita kaikki muut ainekset jauhelihamassaan paitsi juusto. Jätä hampurilaistaikina tekeytymään pöydälle vartiksi. Voit sillä välin valmistella muut tarvikkeet.

Paistinpannu kuumaksi – öljyä pintaan.

Muotoile hampurilaistaikinasta neljä pihviä. Muotti on erinomainen apuväline tässä. Pyri saamaan burgerit melko mataliksi, max 1,5 senttiä, koska ne vetäytyvät kokoon paistaessa.

Paista pihvit toiselta puolen ruskeaksi. Käännä ja laita siivut juustoa sulamaan paistopuolelle. Paista kunnes pihvit ovat kypsiä.

Sillä välin voit paahtaa sämpylöitä leivänpaahtimessa lämpimäksi.

Kasaa juustohampurilaiset näin: sämpylän leikkauspintoihin majoneesia, pohjan päälle suolakurkkusiivut, niiden päälle pihvi ja kansi päälle. Tarjoa juustohampurilaiset heti rapeiden ranskalaisten ja ketsupin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi