Juureslastut

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Juhlallinen ja rapea lisuke on kuin hienosta ravintolasta konsanaan. Juureslastut ovat erinomainen alkupala maa-artisokkamajoneesin kanssa. Kokeile myös ranskalaisten asemasta burgerille.

Ainekset neljälle

  • 1 pieni lanttu
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 pieni juuriselleri
  • oliiviöljyä
  • suola pippuri

Kuori ja huuhtaise juurekset.

Leikkaa niistä millin ohutta lastua. Mandoliini on kätevä peli.

Laita juurekset voipaperin päälle, lorauta oliiviöljyä ja sekoita. Ripottele hiukan suolaa ja pippuria pintaan. Uuniin ja 180 astetta. Kääntele juureksia lastalla 10 minuutin välein ja kun ne ovat todella rapsakoita (älä anna palaa). Tähän kuluu 1-1,5 tuntia, joten pikaruokaa juureslastut eivät ole. Suolaa sekä pippuria päälle ja tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi