Juures-parmeesanipihvit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Kasvispihvit saa pysymään kasassa perunajauhoilla. Herkullista syvyyttä tulee parmesaani-juustosta.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle
  • 1 punajuuri
  • 1 porkkana
  • 1 pala lanttua
  • 1 pala selleriä
  • 100g parmesan tai grana padano-juustoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • suola pippuri
  • oliiviöljyä paistamiseen
Kuori ja pilko juurekset reiluksi palaksi. Kattilaan kiehumaan, suolattuun veteen ensin punajuuret ja lanttu – vartin päästä porkkana – ja vartin päästä selleri. Tämä siksi että juurekset kypsyvät eri aikaa. Sellerin jälkeen vartti ja levy pois päältä. Ota liemi talteen, voit vaikka pakastaa sen.
Laita juurekset kulhoon höyrystymään hetkeksi. Päälle ripotellaan perunajauhoja ja sokeria. Riko sitten rakenne veitsellä tai perunanuijalla. Raasta parmesanjuusto sekaan. Suolaa ja pippuria. Vaivaa taikinasta suht kiinteää massaa. Lisää jauhoja jos tarvetta. Anna taikinan tekeytyä hetki.
Pannulle reipas lämpö ja oliiviöljyä perään. Taputtele juurespihvit pieniksi ohuiksi lätyiksi ja paista nopeasti pari minuuttia per puoli niin että juures-parmesanpihvit ovat nätin ruskeita pinnasta.
Tarjoa keitettyjen linssien ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi