Jeerariisi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Jeerariisi syntyy, kun kypsennetään riisi pannulla ja se maustetaan kuminalla. Tällä saa uuden säväyksen intialaisten curryjen kanssa tarjottavaan lisäkeriisiin.

Ainekset kuudelle

  • 3 dl basmati-riisiä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl kuminan siemeniä
  • 1 tl suolaa

Huuhtele riisi siivilässä huolellisesti kylmällä vedellä. Jätä kuivumaan.

Keitä litra vettä odottelemaan.

Laita ruokaöljyä ja suolaa reippaan kokoiselle reunoilla varustetulle paistinpannulle tai kasariin. Paista kuminan siemeniä öljyssä minuutin verran, että niistä irtoaa aromit.

Kauho riisi varovasti pannulle. Vesi ja kuuma öljy tuppaa räiskymään. Pyörittele riisi öljyssä. Lisää kuumaa vettä pannulle muutama desi kerrallaan. Pyörittele silloin tällöin, että riisi pysyy irtonaisena.

Kun riisi uhkaa kuivua, lisää taas vettä. Tätä mennään niin kauan, kunnes riisi on kypsää.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi