Jauhelihapihvit arkeen ja juhlaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (27 arviota)
Loading...

On monta tapaa tehdä erinomaiset jauhelihapihvit. Katso tästä ohjeet arkiseen sika-nautaan tai videoresepti huippukokki Heston Blumenthalin burgeriin.

Ainekset neljälle

Jauhelihapihvit sika-naudasta

 • 400g sika-nauta jauhelihaa
 • 1 rkl Worcestershire-kastike
 • 1 dl ruskeaksi kuullotettua sipulia tai 1 rkl sipulijauhetta
 • 1 kananmuna
 • 2 rkl kermaa tai maitoa
 • 1 dl + 1 dl korppujauhoja
 • 1 tl suolaa
 • 2 tl sokeria
 • pippuria ja halutessasi muita mausteita reilusti
 • voita + ruokaöljyä

Burger-pihvit

 • 400g naudan marmoroitua ulkopaistia (lihamestarilta)
 • 1 tl suolaa
 • 1 ripaus pippuria

Sika-nauta jauhelihapihvit ovat erinomaista arkiruokaa, kunhan malttaa tehdä ne kunnolla. Sipuli on saatava leikattua erittäin pieneksi kuutioksi ja kuullotettava rauhassa makeaksi, muuten jauhelihapihvien koostumuksesta tulee mureneva ja makukaan ei pääse oikeuksiinsa. Jos et jaksa/osaa/ehdi käyttää veistä, kannattaa tuoreen sipulin sijaan käyttää sipulijauhoja. Ne myös suurustavat jauhelihapihveille hyvän koostumuksen. Jos haluat jauhelihapihviin kansainvälistä sävyä, niin mausta ne esimerkiksi pestolla, fetalla tai chilillä.

Ensiluokkaiset burger-pihvit täytyy valmistaa niin laadukkaasta naudanlihasta, että paistotuloksen voi jättää reippaasti mediumiksi. Laadukkaaseen lihaan ei myöskään sotketa korppujauhoja tai kananmunia, vaan pelkkä suola ja pippuri riittävät.

Jauhelihapihvit sika-naudasta

Jauhelihapihvien jauhotus

Muotilla jauhelihapihveistä saa tasaisen paksuisia.

Kaikista paras taikina jauhelihapihveille tulee monitoimikoneessa taikinaterällä, mutta käsipelilläkin tämä onnistuu. Sekoita kulhoon 1 dl korppujauhoja, suola, sokeri ja reilusti pippuria. Vatkaa sitten mukaan maito, kananmuna ja Worchestershire. Anna vetäytyä kymmenen minuuttia. Leikkaa sillä välin sipuli hyvin pieneksi muruksi. Voita pannuun ja kuullota niin, että vedet ovat hävinneet ja sipuli alkaa ruskistua.

Lisää liha ja sipulit (tai sipulijauhot) koneeseen (jos teet käsin, liha on vielä leikattava veitsellä poikkisyin pienemmäksi). Jurruuta taikina hyvin tasaiseksi ja melko kovaksi.

Levitä 1 dl korppujauhoja pöydälle. Pyörittele jauhelihataikinasta reilun pingispallon kokoinen annos. Laita pyöreä muotti korppujauhon päälle ja painele liha pohjalle tasaisesti (noin 2 cm paksu), niin että saat nätin pihvin. Näin jauhelihapihveistä tulee mahdollisimman tasapaksuja ja ne saavat nätin rapean paistopinnan.

Ota pihvi irti muotista, käännä ympäri niin, että toinenkin pihvin puoli saa korppujauhoja. Siirrä sivuun ja valmistele loppu taikina samaan malliin.

Lämmitä valurautapannu tai muu hyvä paistinpannu keskikuumaksi ja laita sinne 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Paista jauhelihapihvit kummaltakin puolelta nätin ruskeiksi eli 2-3 minuuttia per puoli.

Burger-pihvit

Kunnon hampurilaispihveihin tarvitaan ensiluokkaista lihaa ja lihamylly, ellet sitten pyydä lihamestaria jauhamaan sen valmiiksi. Ota liha lämpenemään puolta tuntia ennen paistoa, mausta suolalla ja pippurilla ja paista kummatkin puolet reilusti kiinni. Hyvä liha kannattaa jättää punaiseksi sisältä.


In Search of Perfection S2E2 Hamburger by educkling

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi